Tim Peters – Rockcity gediplomeerde drummer, drumdocent en sessiedrummer

Geboren 4/10/1994 in Tilburg

Vanaf erg jonge leeftijd was ik al bezig met het bouwen van mijn eigen virtuele drumstel van dingen zoals: potten en pannen, bankstellen en stoelen en het tafeltje op de basisschool met dat ene laatje waar de juf altijd gek van werd als ik de solo van Phill Collins aan het drummen was. Vroeger deed ik niks liever dan slaan op dingen waar ik geluid uit kreeg. 

Ik begon met het spelen van Afrikaanse en Braziliaanse ritmes in een percussiegroep toen ik 10 was. Ik bestudeerde vijf jaar lang wereldritmes, ontwikkelde me op de drums en ging in bandjes spelen. 

Na het afronden van mijn middelbare school startte ik met mijn hbo-opleiding Commerciële Economie in Breda, die ik afrondde. Hierna moest ik iets met drummen gaan doen omdat ik er niet mee kon of wilde stoppen. Dit is mijn passie, dit is het ding waar ik mezelf het beste in kan uitdrukken. Ik besloot mijn muzikale vaardigheden te verbreden door te starten met de opleiding Rockcity Institute in Eindhoven. Deze studie voltooide ik in 2017.

Vanaf mijn achttiende startte ik met zelfstandig lesgeven. Dat doe ik nu al vijf jaar. De reden waarom ik les geef is om andere te laten inzien hoe leuk en fijn drummen kan zijn. Wil je meer lezen over mijn visie in het lesgeven? Klik dan hier!

Momenteel speel ik in 1 eigen repetoire band genaamd:

SABBARDEYA (experimentele electro-rock) 

En 2 tribute bands genaamd:

Sultana (Santana Tribute) & Dion Mayer (John Mayer Tribute)

Daarnaast ben ik bezig met studiowerk voor reclames en andere projecten, sessiewerk buiten mijn eigen projecten om en het maken van instagramvideo’s. Drummen is voor mij een way of life geworden waarbij ik mijn best doe om van mijn hobby mijn beroep te maken. 

In April 2018 ben ik gestart met het werken bij de muziekwinkel: Klundert Muziek op de drumafdeling.  

In Oktober 2018 ben ik begonnen met het geven van Bandcoaching bij Rock city Basics in Eindhoven. 

Mijn toekomstplannen zijn om nog veel mensen te kunnen helpen en inspireren met mijn drummen en drumlessen. Verder hoop ik met veel muzikanten samen te werken en vette dingen te maken. Kijk gerust rond op deze website om te zien waar ik allemaal aan mee gewerkt heb, en momenteel mee bezig ben.

Call Now Button
X